Brasseburgare genom tiderna
 
Datum Plats Mumma
1981 Ally’s Inn  
1982 Ally’s Inn  
1983 Ally’s Inn (?)  
1984 Ally’s Inn
Bild1
Bild2
Bild3
 
1985 Svartlavsvägen (Nivre) (?)  
1986 Ally’s Inn  
1987 Marklandsgatan (Frisk)  
1988-12-20 Viktoriagatan (Waldenström) 4 fl porter (Carnegie)
3 fl folköl (Spendrup)
1,5 fl sockerdricka (Apotekarnes)
2 skv sherry
1 skv gin
1989-12-17 Marklandsgatan (Frisk) (?) 4 fl porter (Carnegie) + en dryg slurk med råge (ca 7 cl)
2 burkar (50 cl) folköl (Carlsberg)
1,75 fl sockerdricka
3 skv sherry
1,5 skv gin
1990-12-21 Marklandsgatan (Frisk) 5 fl porter (Carnegie)
4 fl julöl (klass II)
1,75 fl sockerdricka
2 skv sherry/gin (2/1)
1991 (?) 1 liter julöl (Pripps)
4 fl porter (Carnegie)
75 cl sockerdricka
20 cl gin (Beefeater)
1992 Linnégatan (Nivre) (?) 6 fl porter (Carnegie)
2 burkar (50 cl) folköl (Pripps blå)
1,5 fl sockerdricka
4 skv sherry
6 skv gin
2 skv whisky (J&B)
1993 Kabelgatan (Malmberg) 6 fl porter (Carnegie)
2 burkar (50 cl) julöl + några droppar
1 fl sockerdricka
en helsickes massa skvättar gin (ca 25–30 cl)
1 liten och en stor skvätt sherry
1994 Arsenalsgatan (Waldenström) 6 fl porter (Carnegie)
1 fl porter (Carlsberg Imperial Stout)
3 fl julöl (Åbro)
1 fl sockerdricka
2 skv sherry
3 skv gin
1995 Pilgatan (Nivre) 4,5 fl porter (Carnegie)
2 fl porter (Carlsberg Imperial Stout)
2,5 burkar (50 cl) julöl (Pripps)
1 fl sockerdricka
3 skv gin
2 skv sherry
1996 Brännemysten (Danielson) 7 fl porter (Carnegie)
4 fl julöl (Pripps)
2 fl sockerdricka
3 skv gin
2 skv sherry
1997 Algatan (Frisk) 6 fl porter (Carnegie)
4 fl julöl (Pripps 3,5)
1,5 fl sockerdricka
3,5 skv gin
3 skv portvin (Graham’s)
1998 Älvdansvägen (Malmberg) 6 fl porter (Carlsberg klass IIB)
1 fl öl (Lapin Kulta Lager klass III)
2 fl julöl (Carlsberg klass III)
1,5 fl sockerdricka
6 skv sherry (Tio Pepe)
4 rågade skv gin (Gilbeys)
1999 Stegebergsvägen (Waldenström) 8 fl porter (Carnegie 3,5)
1 fl Guiness (klass III)
1 fl Becks (klass III)
1 fl Amstel (klass III)
1 burk (50 cl) julöl (Pripps 3,5)
0,5 l sockerdricka (Apotekarnes)
9 skv sherry (Dry Sack)
4 skv gin (Tanqueray)
1/4 fl champagne (Piper-Heidsieck Brut)
2000 Brännemysten (Danielson)






Singapore (Waldenström)
2 burkar öl (Falcon 3,5)
1 fl porter (Carnegie)
3 skv sockerdricka (Apotekarnes)
1 skv Gin (Tanqeray)
2 skv portvin
1 skv cognac

1 burk Tiger beer 5,3%
1 Guinness Extra Stout
4 skv Sprite
1 skv gin (Tanqueray)
2001-12-09 Midsommarvägen (Nivre)






Singapore (Waldenström)
3 fl porter (Carnegie 3,5)
1 1/3 burk öl (Carlsberg 3,5)
1 dryg fl sockerdricka (Spendrups)
5 skv portvin
2 skv commandaria
2 skv gin

???
2003-01-06 Algatan (Frisk)






Singapore (Waldenström)
3 fl porter (Carnegie)
1 burk öl (Pripps Blå 3,5)
50 cl sockerdricka (Apotekarnes)
2 skv portvin (Old Invalid Port)
2 skv sherry (Dry Sack)
4 skv gin (Bombay Saphire)

???
2003-12-28 Älvdansvägen (Malmberg) Dubájsarens Mumma - 2003 års special.

Riv en citron. Stöt lite kardemumma.
Rosta en fladdermus över en gammal brödrost.
Två skvättar humlekiss. Blanda citronen och
kardemumman med en stror skvätt Gin (Gilbey's).

Häll sedan i en väldigt stor skvätt Harvey's Bristol
Cream för smakens skull. Då säger en törstig Calle:
- Det är nog dags att börja blanda pojkar.

Häll i:
4 flaskor Porter. 33 cl D. Carnegie & Co. Grundat 1836.
2 burkar a 50 cl 2.8% Åbro original lageröl.
50 cl sockerdricka (Eldorado).
samt ovan nämnda Arabmix. (Pressas uti Melitta.)

Då säger den store Shejken Al Ulla från Dubajs:
- Mush Mumkin.

Äckligt bra, sa Calle. Åk hem Du lille!
2004 Blågatan (Danielson) Mässfall (vinterkräksjuka)
2005 Blågatan (Danielson) Mässfall
2006-12-09 Blågatan (Danielson)
(Triennale Internazionale Del Brasseburgare)











Dubai (Waldenström)
Mumma:
4 fl porter (Carnegie)
3 burkar öl (Pripps Blå)
6 dl fruktsoda (Spendrups)
8 skv portvin (Sandeman Old Invalid)
4 korkar gin (Tanqueray)
3 korkar rom (Don Q Serrales)

Mummaderivat:
Lös 1 droppe kardemummaolja i 1 kork gin.
Späd 1 tsk av lösningen med 1,5 liter mumma.
Skyll er själva!

1,5 burkar Guinness (45 cl)
2 fl Heineken (33 cl)
2 fl Foster (33 cl)
0,5 fl Budweiser (33 cl)
2 fl Schweppes Ginger Ale
1 väldigt stor skv Gilbeys gin
1 stor skv Black Label
2007-12-28 Algatan (Frisk)
Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11


London (Danielson)
Mumma:
5 fl porter (Carnegie)
4 burkar öl (Pripps Blå)
6 dl sockerdricka (COOP)
2 skv portvin (Old Invalid)
3,5 skv gin (Tanqueray)
3,5 skv whisky (Bushmills 1608)
2 slattar cava (Mont Marcal)
1 skv Gammeldansk

Henriks mummaderivat:
33 cl mumma (enligt ovan)
1 droppe kardemummaolja

???
2008-12-28 Stegebergsvägen (Waldenström)
Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Mumma:
4 fl porter (Carnegie)
2 burkar öl (Carlsberg)
45 cl julöl (Eriksberg) 75 cl fruktsoda (Apotekarnes)
2 skv portvin (Old Invalid)
1 skv gin (Tanqueray)
1 skv citronsaft
1 droppe Henriks mummatinktur
2009-12-29 Älvdansvägen (Malmberg)
Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Mumma:
2 fl porter (50 cl)
3 fl öl (Royal Xmas)
1/2 fl sockerdricka
4 skv gin
3 stora skv portvin
1 skv julsnaps
2 skv Jack Daniels
2 duttar kardemumma
2010-12-16
Brännemysten (Danielson)
Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Mumma:
1 pava porter (Oppigårds 50cl - Gott öl från Dalarna, läs Vasaloppet.)
2 flaskor ljust öl (Storopramen - Ganska gott öl från Prag.)
1 pava porter (Nils Oscar Rökporter Världsmästare)
2 droppar kardemummaolja (omrörning med besudlat skaft - via Henriks hand)
10 cl Pitorro (Puertorikiskt hembränt från Yauco anrikat med kokos)
1 flarra sockerdricka (1,5 liter Nygårda - Spendrups)
Avsmakning av Måns - Oh vad mycket kardemumma.
2 a 3 skvättar Portvin (Cockburns)
50 cl ljust öl (Carlsbergs Hof brewed under supervision)
Avsmakning (Calle, Frisken & Piluca) - mer sötma.
5 skvättar Pitorro (Se ovan)
2 skvättar Cognac (De Luxe XO Remy Cointreau)

Fin färg med kokosmjöl som ger ett vitt skimmer på ytan som ger lite vinterkänsla - kolsyran ger en sprakande känsla på tungan. Mumma!
2013-01-12 Blågatan (Danielson)
Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Bild22
Mumma:
2 fl Carnegie Porter 0,5 l
3 fl Sockerdricka
3 burkar Spendrups lättöl
1 fl San Miguel öl
1 skopa (ca 7 skv) Madeira
1 skopa + 2 skv The Hakushu Single Malt 18 yrs

Mr Fish hade glömt kardeummaoljan hemma
2015-01-24 Algatan (Frisk)
Mumma:
2 fl Carnegie porter
2 burkar Newcastle brown chank beer ale the one and only
2 burkar Pripps blå export
1 gaffeludd Henriks tinktur
1 skv Dalmore moose tits
2 skv Serralles DonmQ
1 mkt stor skv Gin Bombay blue
8 skv Cockburns Port
1 liter Permier sockerdricka
2016-01-15 Älvdansvägen (Malmberg)
Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6







Gamla Veras, Funäsdalen
Bild1
Mumma:
3 fl Brooklyn 1/2 Ale 3,5
3 fl Fuller's London Porter
2 skv La Montini prosecco
1 dl Bristol Cream
3 skv Cointreau
1 stor skv Gordon's
1,5 liter sockerdricka
3 skv Martell Cordon Bleu
3 stora skv Camus VS
1 dl muscovado-socker
2 skv Bacardi Superior
1/2 droppe kardemumma-olja
2016-07-29 Bovallstrand (Danielson)
Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Mumma:
4 fl Carnegie Porter (50 cl)
4 fl Mariestad (50 cl)
2 l sockerdricka
5 skv portvin
4 skv Cointreau
2 skv rom (Captain Morgan)
2 skv gin (Gordon's)
2 stora skv av Friskepojkens (karde)mumma-tinktur
2017-08-27 Ellös (Frisk)
Bild1
Bild2
Mumma:
4 fl Carnegie Porter (50 cl)
4 bk Starobrno (50 cl)
2 fl Härjebrygg Jägaren (33 cl)
1,5 l sockerdricka
50 cl cava (Anna Codorniu)
8 skv crème de cassis
5 skv rom (Captain Morgan)
4 skv gin (Bombay Sapphire)
3 skv bananlikör (ouch!)
2 skv cognac (Martell VSOP)
1 skv vodka (Grasovka Bisongrass)
1 tunnbrödschips (blötläggs i 10 sek)
3 nypor grovmalen kardemumma